vrijdag 2 mei 2014

Vlinders in mijn hoofd. Een vlinder-fladderdag.

     Vanochtend tekende ik een schepje vlinders. Nou ja, tekenen.. ik plakte stickers in een getekend lepeltje (#365dagenproject). Dit is echt het ouderwetse ‘knutselen’ en daardoor voelde ik me simpelweg even ‘kleuter’, speels en vrolijk.

Later op de ochtend zag ik opeens deze lepeltjes. Met plaatjes van vlinders. Ze komen uit een bloemstuk dat een vriendin ‘op maat’ voor mij maakte. En in gedachte fladderde ik naar gisteren.
Gisteren had ik ook al vlinders in mijn hoofd. Geen gebruikelijke plaats voor vlinders.


In een winkel  kwam ik dit ponsje tegen. Natuurlijk nam ik hem mee. En ook hiermee had ik kinderlijk plezier. Het ligt nu in het mandje ‘inspiratiemateriaal’ voor mijn workshops en Open Tekenatelier. Naast een vlinderstempel.
Overal vlinders.  En mijn gedachten fladderen alweer verder. Veel mensen vinden vlinders leuk. Vlinders maken blij en hebben in verhalen en sprookjes een belangrijke rol. Ze geven het gevoel van vrijheid. Ze zijn kleurrijk en geven door hun snelle gefladder een vrolijk gevoel.  

En als je niet vrolijk bent, of uit balans bent, zijn vlinders een prachtig voorbeeld van spiegelbeelden tekenen. Een goede oefening in tijden van onbalans.

 
Uit: 'Kleurenderwijsjes - tekenen maakt blij'

Van vrolijke vlinders naar tekenoefening, fladder ik verder naar de symboliek van vlinders.

De vlinder staat symbool voor transformatie. Van rups naar vlinder, van het ene naar het volgende  nieuwe leven.
Binnenkort verschijnt er een nieuw boekje van Mirjam Hildebrand, over een rupsje dat het best spannend vindt om vlinder te worden.

   
uit: Rumme Rups

Het boekje wordt uitgegeven door ‘mijn’ uitgever de 'Droomvallei’. Het logo van de uitgever? Een vlinder!

En zo fladderen vandaag overal vlinders rond. Buiten, in mijn tuin en binnen, in mijn gedachten. Ik fladder maar wat rond. Een beetje vakantie en een beetje werken. En ik denk aan de vlinders die ik al eerder tekende. In een lezing over tekentherapie gebruikte ik de vlinder als symbool. Je kunt erover lezen op mijn website.Lees hier meer over tekentherapie 

website van de 'Droomvallei'

website van Mirjam Hildebrand

Geen opmerkingen:

Een reactie posten