vrijdag 2 mei 2014

Vlinders in mijn hoofd. Een vlinder-fladderdag.

     Vanochtend tekende ik een schepje vlinders. Nou ja, tekenen.. ik plakte stickers in een getekend lepeltje (#365dagenproject). Dit is echt het ouderwetse ‘knutselen’ en daardoor voelde ik me simpelweg even ‘kleuter’, speels en vrolijk.

Later op de ochtend zag ik opeens deze lepeltjes. Met plaatjes van vlinders. Ze komen uit een bloemstuk dat een vriendin ‘op maat’ voor mij maakte. En in gedachte fladderde ik naar gisteren.
Gisteren had ik ook al vlinders in mijn hoofd. Geen gebruikelijke plaats voor vlinders.


In een winkel  kwam ik dit ponsje tegen. Natuurlijk nam ik hem mee. En ook hiermee had ik kinderlijk plezier. Het ligt nu in het mandje ‘inspiratiemateriaal’ voor mijn workshops en Open Tekenatelier. Naast een vlinderstempel.
Overal vlinders.  En mijn gedachten fladderen alweer verder. Veel mensen vinden vlinders leuk. Vlinders maken blij en hebben in verhalen en sprookjes een belangrijke rol. Ze geven het gevoel van vrijheid. Ze zijn kleurrijk en geven door hun snelle gefladder een vrolijk gevoel.  

En als je niet vrolijk bent, of uit balans bent, zijn vlinders een prachtig voorbeeld van spiegelbeelden tekenen. Een goede oefening in tijden van onbalans.

 
Uit: 'Kleurenderwijsjes - tekenen maakt blij'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten