vrijdag 31 augustus 2018

Het roodborstje als boodschapper tussen hemel en aarde.

Het roodborstje is mijn lievelingsvogeltje. En dat is het ook voor veel anderen. Ik heb de laatste tijd bijzondere verhalen gehoord. Vooral van mensen die een dierbare moeten missen. Zij zien het vogeltje op onverwachte momenten en op bijzondere plaatsen, vaak bij een graf.
Het roodborstje lijkt het vogeltje van verbinding tussen hemel en aarde te zijn.

Het Engelse woord voor roodborstje, robin, doet me alleen door de naam al aan Robbin denken, mijn zoon. Daarbij is rood ook de kleur van de liefde. Dus roodborstje, robin, Robbin..is mij dierbaar.

Vorig jaar was ik bij het graf van mijn vader. Ik ging erheen om het graf netjes te maken, voor het afscheid van mijn moeder. Zij overleed in maart (2017). Een jaar eerder, in 2016, overleed Robbin.

Terwijl ik wat veegde en schoonmaakte kwam er opeens een roodborstje in de boom vlakbij mij zitten. Het floot een prachtig lied. En het hipte steeds verder over een tak naar mij toe, totdat het vlak voor me zat. Roodborstjes laten zich vaak even zien en verdwijnen snel. Dit vogeltje bleef heel lang zitten en fluiten. Ik was ademloos en ben dat opnieuw als ik aan dat mooie moment denk.
En dan, tja, dan geloof ik in het roodborstje als de koning van de troostvogeltjes.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten